Naturalne gospodarstwo z tradycjami

Historia uprawy warzyw przez naszą rodzinę sięga przełomu XIX i XX wieku. Wtedy to nasi przodkowie zaczęli ograniczać uprawę zbóż oraz hodowlę zwierząt do minimum potrzebnego gospodarstwu i rodzinie, skupiając się na jakże trudnej i pracochłonnej w tamtych czasach produkcji warzywniczej.
Obecnie nie ma w naszym gospodarstwie zwierząt, a zboża uprawiamy ze względu na zmianowanie pól. Od lat dwie wartości pozostają nie zmienne w naszej pracy: tradycja oraz dążenie do jak najwyższej jakości produktów

Włoszczyzna to nasza specjalność

Warzywa wchodzące w skład tak zwanej włoszczyzny to nieodłączne składniki różnych polskich dań. Nie da się wyobrazić na przykład tradycyjnego rosołu bez marchewki, selera, pietruszki i pora! Z tego powodu na przestrzeni lat szczególnie dobrze wypracowaliśmy metody uprawy, obróbki i przygotowania właśnie pakietów włoszczyzny. W naszej ofercie dostępna jest w kilku różnych gramaturach i opakowaniach.

Jakość, zdrowie, bezpieczeństwo

Naturalne procesy uprawy i obróbki warzyw wykorzystujące wypracowane na przestrzeni ponad 100 lat metody, pomogły nam uzyskać certyfikaty najwyższej jakości
i bezpieczeństwa naszych produktów:

  • HACCP
  • GlobalGAP